Viktor Orban se gudură iar la poarta Kremlinului. „Sancţiunile nu ajută Ucraina”

Vineri, Orban a afirmat că Uniunea Europeană „s-a împuşcat în plămâni” prin sancţiunile greşit concepute împotriva Rusiei și care, dacă vor fi continuate, riscă să distrugă economia europeană.

Oficialul ungar a afirmat acest lucru, după ce purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a declarat că: „Sancțiunile sunt o modalitate de a trage statul agresor la răspundere pentru crimele sale și, de asemenea, de a-i slăbi capacitatea de a continua războiul. Nu sancțiunile sunt cele care ucid economia europeană, ci războiul hibrid (pe care) îl duce Rusia”.

„La început, am crezut că ne-am împuşcat doar în picior, dar acum este clar că economia europeană s-a împuşcat în plămâni şi că se zbate pentru aer”, a spus Orban într-un interviu la postul public de radio Kossuth.

El a adăugat că Ucraina are nevoie de ajutor, însă liderii europeni ar trebui să-şi reconsidere strategia, pentru că sancţiunile au cauzat daune ample economiei europene fără a slăbi Rusia sau a aduce războiul mai aproape de final.

„Sancţiunile nu ajută Ucraina, în schimb sunt rele pentru economia europeană şi, dacă se va continua în acest fel, vor omorî economia europeană. Ceea ce vedem acum este de nesuportat”, a afirmat Orban.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *