Rușii fură tot din Ucraina. Acțiune disperată a fermierilor ucraineni

Sute de mii de tone de cereale au fost furate din Ucraina de către invadatorii ruși, de la începutul războiului și până în prezent.

 Despre situația exportului de produse agricole din teritoriul ocupat temporar de ruși, a vorbit și primarul din orașul ucrainean Melitopol, Ivan Fedorov.

„Ocupanții sunt implicați nu numai în furtul de cereale, ci și în toate produsele agricole – cireșe, fructe, verdeață. Astăzi putem spune că au exportat sute de milioane de grivne de produse. Nu au scos-o, au furat-o de la noi”, a spus primarul.

Fermierii ucraineni au dat foc câmpurilor din teritoriile ocupate pentru a nu da recolta Federației Ruse. Ucrainenii acuză că rușii fură nu numai cerealele, ci scot fructe și toate produsele agricole.

„Acum continuă să ne descarce cerealele din portul Berdyansk, pe care l-am crescut împreună cu fermierii noștri, și îl fură. Ei (n. r.: rușii) îl exportă nu numai pe mare, ci și pe calea ferată. Peste 100 de vagoane au fost deja scoase și anunță că vor fi scoase încă 150 de mașini”, a mai spus Fedorov.

Primarul din Melitopol a sugerat că, în același timp, un astfel de export pe scară largă de produse agricole de către  ruși ar putea indica faptul că nu vor rămâne pe teritoriul ocupat temporar în Ucraina.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *