FRF nu a aplecat capul în fața Budapestei. Decizia radicală a președintelui Răzvan Burleanu

Au fost terminate lucrările de la stadionul pe care evoluează FK Miercurea Ciuc, iar conducerea se pregătește de inaugurare. Evenimentul va avea loc la 23 iulie.

La începutul lunii iulie, Zoltan Szondy, președintele clubului de fotbal Csikszereda Miercurea Ciuc a anunțat pe portalul Szekely Sport că la inaugurarea stadionului, va fi un meci de fotbal amical între naționala Under 18 a așa-zisului ținut secuiesc, cu echipa similară a Ungariei.

După acest anunț, lucrurile s-au precipitat, ținând cont că, încă, nu s-au stins ecourile de la meciul de hochei când pentru echipa națională a României s-a cântat imnul numitului ținut-secuiesc.

Așa-numitul ținut secuiesc (Székelyföld) este format din județele Covasna, Harghita și, parțial, Mureș, fără a fi însă o unitate administrativă a României.

Ca urmare, ceremonia de inaugurare va avea loc pe 23 iulie, de la ora 5.30 p.m, dar fără meciul anunțat de Zoltan Szondy.

Motivele invocate de FRF au fost acelea că amicalul nu se încadrează în calendarul competițional. 

În urma demersurilor făcute de transparentnews.ro pentru a afla exact dacă anunțul făcut de Zoltan Szondy este real sau nu, președintele FRF, Răzvan Burleanu a răspuns:

„Meciul la care faceți referire nu a fost aprobat de Federația Română de Fotbal.

Refuzul a venit ca urmare a faptului că jocul propus a fi organizat de către clubul Miercurea Ciuc nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de jocuri prevăzute de art. 6 alin. 1 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice. Mai mult decât atât, solicitarea încălca și prevederile art. 65 alin. 1 din regulamentul anterior menționat.

Totodată, Federația Română de Fotbal a oferit clubului FC Csikszereda Miercurea Ciuc două propuneri de evenimente ce pot fi organizate pe stadionul din oraș:

Lotul Under 19 al României să joace un meci de pregătire cu selecționata similară a Ungariei, în luna august.

Lotul Under 16 al României să dispute o dublă amicală cu reprezentativa Muntenegrului în datele de 30 august și 1 septembrie”.

Proiectul arenei demarat în martie 2021, în urmă cu aproape un an, a constat și în ridicarea unei tribune de 1.400 de locuri. Întregul proiect de infrastructură a costat 3 milioane de euro. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *