Ulciorul i s-a spart în drum unui polițist spăgar de la Rutieră. Care este decizia magistraților

Un poliţist din Abrud a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a luat mită de la doi şoferi pentru a nu-i amenda.

Judecătorii Tribunalului Alba au considerat că fapta este deosebit de gravă. Poliţistul (Mihai A.) a fost trimis în judecată în luna iunie 2020, dar o primă soluţie în dosar a fost pronunţată joi, 14 iulie 2022.
Astfel, pentru 600 de lei, poliţistul va sta 4 ani în închisoare.

Potrivit Parchetului, la datele de 28 august 2018, respectiv 12 iunie 2019, inculpatul, în calitate de agent principal de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba – Poliţia Oraşului Abrud – Compartimentul Rutier, a pretins şi primit de la denunţător, iar ulterior de la investigatorul sub acoperire, sumele de 400 lei, respectiv 200 lei, pentru a nu îndeplini un act ce intra în atribuţiile sale de serviciu, respectiv sancţionarea contravenţională a celor două persoane pentru abateri la regimul rutier.

După ce a fost reclamat, omul legii a cerut şpagă și unor agenţi sub acoperire.

”Constată că faptele reţinute în sarcina inculpatului au fost comise sub forma concursului de infracţiuni. În temeiul art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal stabileşte ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, cea de 3 ani închisoare, la care se adaugă un spor obligatoriu de 1 an închisoare (reprezentând 1/3 din pedeapsa de 3 ani închisoare), astfel că în final inculpatul va executa pedeapsa de 4 ani închisoare”, se precizează în hotărârea Tribunalului Alba.  

Hotărârea Tribunalului poate fi conetstată la Curtea de Apel.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *