Polițiștii de la „secția mărunțișuri” din Giurgiu sub lupa DNA. Șoferii i-au poreclit „Bălțata din tufiș”

Doi poliţişti din Judeţul Giurgiu au fost arestați, pentru luare de mită. Agenţii sunt acuzaţi că au luat de zeci de ori mită de la şoferi, în perioada martie-mai. Sumele variau între o sută şi o mie de lei.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – S.J.A. Giurgiu, cu sprijinul I.G.J.R.- Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au pus în executare ieri, 18.07.2022, un număr de 11 mandate de aducere la sediul unităţii de parchet, pentru tot atâţia suspecţi de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

Esta cunoscut în zonă, că polițiștii corupți de la Rutieră erau porecliți de șoferi ”Bălţata din tufiș” sau cei de la ”secția mărunțișuri”.

Potrivit unor informaţii din dosarul instrumentat de magistraţi, cei doi poliţişti, îşi alegeau locul pentru controlul traficului, în aşa fel încât să poată prinde cât mai mulţi şoferi care mergeau cu viteză său depăşeau prin locuri nepermise.

Aşa se face că procurorii au aflat că unul dintre poliţişti a luat mită de 32 de ori, iar altul de 19 ori. Sumele cerute erau între 100 şi 1.000 de lei.

Pentru toate astea, procurorii au decis reţinerea celor doi şi au cerut judecătorului arestarea preventivă pentru 30 de zile.

La audieri, însă, nu au fost aduşi numai cei doi poliţişti, ci şi alte nouă persoane, acuzate de dare de mită. Cel mai probabil este vorba de şoferii care încălcau codul rutier şi voiau să scape basma curată.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *