Mircea Drăghici a recunoscut: Liviu Dragnea și Irina Tănase se distrau pe banii PSD. Care este legătura cu Tăriceanu?

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici a recunoscut în timpul anchetei, în dosarul subvențiilor pentru partid, că PSD „sponsoriza” distracțiile lui Liviu Dragnea și a iubitei lui de atunci, Irina Tănase.

Astfel, chiria aeronavei private cu care fostul lider PSD Liviu Dragnea și iubita lui Irina Tanase, au plecat spre Maldive in ianuarie 2019 a fost decontată din subvenția primita de PSD de la stat.

PSD Mircea Drăghici a recunoscut faptele si a acceptat o pedeapsa de 6 ani de detentie.

Pe 2 ianuarie 2019, fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, iubita lui de atunci, Irina Tănase și o prietenă a acesteia, au plecat într-o vacanță în Maldive, se arată în dosarul DNA de la Tribunalul București. Procurorii susțin că cei trei au plecat la Sofia cu o aeronavă privată. La întoarcere, după 18 zile, au folosit același avion privat de la Istanbul la București. A costat peste 100 de mii de lei, aproape 93.000 de lei chiria avionului și peste 7000 de lei costuri de degivrare. Banii au fost achitați din subvenția primită de PSD de la stat, arată procurorii.

Liviu Dragnea a refuzat să dea un punct de vedere. Însă, audiată la DNA că martor, prietena Irinei a declarat că a făcut un credit și a achitat ea costurile aeronavei cu 10.000 de euro. Femeia susține că plătește rată de 1.300 de lei pe lună, deși a rămas între timp fără loc de muncă.

Procurorii DNA susțîn și că avioanele private cu care Liviu Dragnea s-a întors din Estonia și a plecat în Israel, în aprilie 2018, ar fi fost achitate de PSD din subvenția de la stat. Această deși avea bilete de avion de linie achitate de Camera Deputaților. În schimb, s-ar fi decontat sume mult mai mari, se arată în documentele DNA.

Agenția de turism a facturat de la PSD 166.422 lei, cu 70.935 lei mai mult decât suma plătită proprietarului aeronavei. PSD a închiriat aeronava în condițiile în care costurile de întoarcere în țară erau deja suportate de către Camera Deputaților și Senatul României.

Tăriceanu este amnezic…

La întoarcerea din Estonia, în aeronava privată a fost și președintele de atunci al Senatului Călin Popescu Tăriceanu. De altfel, acesta a fost audiat la DNA că martor. Și le-a declarat procurorilor că nu-și amintește dacă a venit cu avion privat sau de linie, de la Talin la București, și nici dacă era în același avion cu Liviu Dragnea.

„Nu îmi amintesc cu certitudine dacă am venit cu un avion privat sau de linie de la Talin la București și nici dacă eram în același avion cu dl. Dragnea sau nu”, a declarat Tăriceanu anchetatorilor.

Informațiile apar în dosarul fostului trezorier al PSD, Mircea Drăghici, care și-a recunoscut faptele și a acceptat o pedeapsă de 6 ani de detenție. El este deja după gratii, că urmare a condamnării la 5 ani de închisoare într-un alt dosar.

Acordul de recunoaștere a fost trimis pe masă unui judecător pentru confirmare și are pronunțarea pe 26 iulie 2022. PSD s-a constituit parte civilă și solicită recuperarea a peste 700.000 de lei, bani cheltuiți ilegal.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *