Razie la tabăra de vară „Tusványos”, de la Băile Tuşnad. Tineri aproape în comă alcoolică și droguri de mare risc în apropiere de premierul maghiar Viktor Orban

Nu este prima oară când polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT au descins la tabăra de vară „Tusványos”, de la Băile Tuşnad, organizată de Fundația Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány, din Budapesta și Consiliul Național Maghiar din Transilvania (CNMT).

Cu excepția anilor 2020 și 2021, când nu s-a putut organiza din cauza pandemiei, acest eveniment și-a reluat din nou activitatea în acest an.

În perioada 19 – 23 iulie 2022, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu-Mureș au acționat pentru combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, în orașul Băile Tușnad, cu ocazia desfășurării unor manifestări publice.

Astfel, polițiștii au constatat 5 infracțiuni de deținere de droguri, în vederea consumului, fiind depistate în interiorul festivalului 5 persoane, toate din județul Harghita, având asupra lor diferite cantități de droguri, sub formă de cannabis și de mare risc, sub formă de comprimate de ecstasy.

Drogurile ar fi fost destinate atât comercializării în cadrul festivalului, cât și în vederea consumului propriu.

De asemenea, foarte mulți tineri din campus au fost găsiți sub influenţa băuturilor alcoolice.

Au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu și deținere de droguri de mare risc, fără drept, pentru consum propriu.

Cercetările sunt continuate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *