Ungaria a început să se înarmeze. Ministrul Apărării consideră că „pentru pace este nevoie de putere”

Forţele Armate Ungare trec de la fostul model de tanc sovietic, T-72, la cea mai modernă versiune a tancului de luptă german, Leopard 2 A7.

Ministrul ungar al apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky, a afirmat luni, că Ungaria va primi, începând de anul viitor, prima tranșă din cele 44 de tancuri Leonard 2A7, construite în Germania.

Primul tanc va sosi în iunie anul viitor, în timp ce prima tranşă din cele 24 de “mult aşteptate” obuziere autopropulsate PzH 2000 vor ajunge în Ungaria înainte de sfârşitul anului în curs, a precizat ministrul.

Ungaria accelerează modernizarea forţelor sale armate “în lumina actualei situaţii”, a menţionat responsabilul ungar, notând că guvernul a înfiinţat recent un fond al apărării pentru a asigura că aceste eforturi continuă în ritm susţinut, “în pofida inflaţiei generate de război şi a dificultăţilor economice globale”.

Potrivit ministrului ungar “nu se întrevede deocamdată sfârşitul războiului dintre Rusia şi Ucraina” şi “trebuie întărită securitatea Ungariei, deoarece pentru pace este nevoie de putere”.

Ungaria a semnat un contractul privind achiziţia unor tancuri germane Leopard 2A4, în decembrie 2018, ca parte a programului de dezvoltare şi înzestrare militară Zrínyi 2026.

Conform contractului, compania germană Krauss-Maffei Wegmann (KMW) urmează să producă 44 de noi tancuri Leopard 2 ale standardului A7 + ( se preconizează că livrarea acestora vă fi finalizată până în 2023 ) și să furnizeze 12 tancuri Leopard 2A4 suplimentare din stocurile existente ale companiei către Forţelor Armate Ungare, care vor fi folosite de militari ungari pentru a se instrui.

Conform planurilor, cele 12 tancuri Leopard 2A4 modernizate vor fi utilizate mai întâi în procesul de recalificare a soldaților ungari pentru că aceştia să se acomodeze mai uşor cu specificaţiile tehnice ale tancurile de luptă germane Leopard 2 A7, deoarece întreținerea și utilizarea acestora diferă foarte mult de tancurile T-72 sovietice pe care armata ungară le folosește din 1978.

Kristof Szalay-Bobrovniczky a mai amintit că săptămâna trecută guvernul ungar a decis să acorde personalului militar “o majorare salarială excepţională, de un nivel fără precedent comparativ cu ultimele decenii”.

Ministrul ungar a mai spus, referitor la recenta decizie de a creşte nivelul de alertă militară, că soldaţii “trebuie să se afle acolo unde este cea mai mare presiune”, şi anume în prima linie de apărare a ţării.

“Soldaţii noştri vor ieşi din cazarme pentru a se pregăti şi îşi vor aloca cea mai mare parte a timpului şi energiei exerciţiilor militare”, a precizat Bobrovniczky, insistând în acelaşi timp că “războiul nu poate reprezenta niciodată un obiectiv”.

 “Trebuie să ne concentrăm pe prevenirea lui”, a adăugat ministrul ungar al apărării.
Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *