Săptămână incendiară în România. ANM a emis cod galben și portocaliu de caniculă

O nouă avertizare ANM de cod galben și cod portocaliu  a intrat în vigoare începând de luni, 25 iulie și va dura până joi, 28 iulie 2022.

Valul de caniculă continuă, când temperaturile se vor apropia și depăși pragul de 40 de grade în aproape toată ţara. Nopțile vor fi tropicale în România, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valul de căldură persistă și marţi, 26 iulie, și va intra în vigoare un Cod portocaliu de caniculă în Banat, Crişana, Oltenia şi local în Muntenia şi vestul Transilvaniei şi al Maramureşului.

În general, după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37- 40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20- 22 de grade Celsius şi prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25, 26, 27 și 28 iulie.
În intervalul menționat valul de căldură va persista în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde din nou în cea mai mare parte a țării. În special în regiunile vestice și sudice disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade. Valul de căldură va continua și în următoarea perioadă.

COD PORTOCALIUMarți (26 iulie) în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului valul de căldură se va intensifica.

În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *