Viktor Orban a îngrozit Comitetul Internaţional Auschwitz. Discursul extremist de la Tusványos „vorbește” despre o „rasă ungară non-mixtă”

Premierul ungar Viktor Orban a iritat Comitetul Internaţional Auschwitz, după ce acesta a făcut referire la  o „rasă ungară non-mixtă”.

Discursul liderului naţionalist de la Budapesta, ”stupid şi periculos”, le aduce aminte supravieţuitorilor Holocaustului de ”perioadele sumbre ale propriei lor excluziuni şi persecuţii”, a subliniat vicepreşedintele organizaţiei, Christoph Heubner.

Și comunitatea evreiască din Ungaria a reacţionat împotriva discursului lui Viktor Orban pe care l-a considerat stupid și periculos.

„Pe această Planetă există doar o singură rasă cu două picioare, care munceşte, vorbeşte şi uneori gândeşte: Homo Sapiens Sapiens”, a declarat rabinul-şef din Ungaria, Robert Frolich, într-o postare pe Facebook.

Şeful guvernului ungar a afirmat, sâmbătă, la Băile Tuşnad, că lumea se află într-un deceniu al pericolelor şi primejdiilor şi nu credea că piloanele civilizaţiei occidentale vor începe să se dărâme. În opinia sa, fenomenul migraţionist a împărţit Europa în două şi există o dispută între aceste două părţi.

“Problema cea mai spinoasă continuă să fie problema demografică. Sunt mai multe înmormântări decât naşteri. (…) A doua provocare este fenomenul migraţionist, care a împărţit Europa în două. Fenomenul migraţionist a împărţit în două Europa.

Pur şi simplu, Occidentul s-a destrămat, s-a împărţit în două. Într-o parte avem ţări, naţiuni, unde avem europeni şi non-europeni, care trăiesc laolaltă. Acele state nu mai sunt naţiuni, acolo sunt nişte conglomerate de popoare.

Nu mai putem vorbi, zic eu, de Occident, este vorba despre o structură post-occidentală şi, conform regulilor matematicii, o să se întâmple acea mare schimbare demografică. În acea parte a continentului nostru (…), procentajul populaţiei non-europene va creşte peste 50%. Şi avem cealaltă parte a Europei, a Occidentului, Europa Centrală şi de Est, adică este vorba despre noi.

Nu aş vrea să creez confuzie, dar, totuşi, o spun, în sensul spiritual, Occidentul s-a mutat în regiunea noastră. Aici avem Occidentul, acolo avem o structură post-occidentală şi se dă o bătălie între cele două părţi ale Europei. Deci, noi am făcut o ofertă post-occidentalilor, le-am spus ‘lăsaţi-ne în pace să ne decidem fiecare cine cu care vrea să fie vecin şi cu cine vrea să trăiască’.

Post-occidentalii au refuzat această ofertă şi au spus ‘nu, noi o să vă transformăm în ceea ce suntem sau am devenit şi noi’. Acum se vorbeşte mai puţin despre migraţie, dar, credeţi-mă, nimic nu s-a schimbat. Bruxellesul şi echipele soroşiste, pur şi simplu, vor ne să ne forţeze să îi acceptăm pe migranţi”, a afirmat Viktor Orban în discursul de la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *