Petiție pentru președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Ucrainenii îl vor premier pe Boris Johnson

O acțiune inedită are loc în Ucraina pentru strângerea de semnături prin care ucrainenii cer acordarea cetățeniei lor și a rolului de premier pentru Boris Johnson.

Această petiție a strâns peste 2.500 de semnături în doar câteva ore după ce a fost postată pe site-ul oficial de petiții al vecinilor de la nord.

Chiar dacă și-a pierdut popularitatea în Marea Britanie, ceea ce l-a și forțat să își anunțe demisia, Boris Johnson este foarte iubit în Ucraina pentru sprijinul în lupta contra invadatorilor ruși.

În petiția adresată președintelui ucrainean Volodimir Zelenski sunt enumerate punctele forte ale lui Johnson, adunate sub titulatura: „sprijinul mondial pentru Boris Johnson, o poziție clară împotriva invaziei militare a Ucrainei, înțelepciune în domeniile politic, financiar și juridic„.

Totuși, petiția recunoaște că implementarea solicitării ar duce la nerespectarea Constituției aflate în vigoare în Ucraina.

Volodimir Zelenski nu a menționat încă noua petiție, dar va fi obligat să răspundă oficial dacă aceasta va aduna cel puțin 25.000 de semnături. Acest lucru este aproape cert, având în vedere ritmul în care se adună opțiunile cetățenilor ucraineni în favoarea fostului prim ministru britanic.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *