Aeroportul Băneasa revine la viață. După un deceniu se reiau cursele comerciale de linie

Începând cu data de 1 august 2022, Aeroportul Aurel Vlaicu-Băneasa, își reîncepe activitatea, prin reluarea curselor comerciale de linie.

Aeroportul Aurel Vlaicu – Băneasa, din nordul Bucureștiului, va fi redeschis cu ocazia aniversării a 110 ani de la inaugurare, la aproape un an după finalizarea lucrărilor de modernizare, a anunțat directorul demisionar al Companiei Aeroporturi București, George Dorobanțu.

Conducerea Companiei aeroporturi anunță că urmează să fie semnate contracte cu trei companii – Ryanair, Air Connect și Fly One.

„Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect, care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni, dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One, pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău”, a explicat George Dorobanțu, director demisionar al CNAB.

Se fac promisiuni că pasagerii vor aștepta mai puțin de o oră pentru a fi îmbarcați. Acum, la Otopeni se stă cel puțin dublu.

Capacitatea proiectată este de 400 de pasageri pe oră, sosiri şi plecări. Anual, aeroportul poate primi un milion de pasageri.

Aeroportul Băneasa a trecut printr-un program de modernizare a clădirilor și a echipamentelor în anii în care a fost închis. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 55 de milioane de lei, adică 11 milioane de euro.

Aeroportul Aurel Vlaicu din București, cunoscut drept Aeroportul Băneasa, a fost închis pentru zborurile de linie low-cost în 2012.

În urmă cu 11 ani a fost declarat monument istoric de importanță națională.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *