Vin furtunile în aproape jumătate din țară. A fost emis Cod portocaliu de instabilitate atmosferică

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că a emis Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta pe parcursul zilei de joi.


În intervalul orar 3:00 – 22:00 vor fi perioade cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină în mai multe judeţe din nordul Olteniei şi al Munteniei precum şi zone din Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

 În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 40-60 l/mp.

Pe de altă parte, pentru joi şi vineri meteorologii au emis şi o avertizare Cod galben de căldură şi disconfort termic ridicat pentru vestul, nord-vestul şi local centrul şi sudul ţării.

În intervalul menţionat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general temperaturile maxime se vor situa între 32 şi 37 de grade.

Sâmbătă, disconfortul termic va fi ridicat în sud, centru şi est, unde vremea va fi local caniculară, însă din a doua parte a zilei instabilitatea atmosferică se va accentua mai întâi în vest şi nord-vest, apoi treptat şi în restul teritoriului.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *