Echipamente militare pentru Ucraina. Macedonia de Nord trimite tancuri sovietice în lupta cu rușii

Macedonia de Nord, cel mai recent membru al NATO, intenţionează să-şi modernizeze forţele armate pentru ca echipamentul să fie în conformitate cu standardele Alianţei, a indicat Ministerul macedonean al Apărării.

Acest lucru permite trimiterea unor tancuri de luptă spre Ucraina. Macedonia de Nord ar fi renunţat oricum la aceste tancuri, dar Ucraina are nevoie de ele, se arată într-un comunicat al ministerului.

Într-un comunicat, ministerul a precizat că Ucraina va primi tancuri din batalionul de tancuri al Macedoniei de Nord care este în proces de modernizare.

“Luând în considerare această situaţie şi solicitările Ministerului Apărării ucrainean, guvernul a decis ca o anumită cantitate din aceste capacităţi va fi donată Ucrainei, în conformitate cu necesităţile sale”, se mai menţionează în comunicat.

Ministerul a precizat că fac parte din a treia generaţie de tancuri de luptă din anii 1970 şi 1980 care au armură compozită şi sisteme de control al tragerii stabilizate computerizat.

Macedonia de Nord, fostă republică iugoslavă, este membră NATO şi ţară candidată la aderarea la UE. Ea a donat deja, ca şi alte ţări occidentali, echipament militar Ucrainei după declanşarea invaziei Rusiei, pe 24 februarie.

Macedonia de Nord are încă aproximativ 30 de tancuri de luptă sovietice T-72. O înregistrare difuzată de agenţia de presă Makfax a arătat mai multe tancuri transportate pe vehicule care se deplasau în localitatea Kriva Palanka, lângă graniţa cu Bulgaria.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *