Ambasadorul SUA din China chemat de urgență la Ministerul chinez de Externe. „Consecinţele vor fi extrem de grave”

Vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, a tulburat apele și așa agitate, din China.

După ce Pelosi a ajuns, marți seară în Taiwan, Ministerul de Externe de la Beijing l-a convocat marţi pe ambasadorul SUA pentru a-i reproşa acestuia vizita “şocantă” a oficialului american.

Adjunctul ministrului chinez de Externe, Xie Feng, i-a transmis ambasadorului american Nicholas Burns un “protest puternic” faţă de vizita lui Nancy Pelosi la Taipei.

“Acest demers este extrem de şocant, iar consecinţele vor fi extrem de grave”, a spus Xie, citat de agenţia oficială de presă Xinhua.”China nu va rămâne fără reacţie”, l-a avertizat oficialul chinez pe ambasadorul SUA.

Vizita celui mai înalt oficial ales al SUA în Taiwan din ultimii 25 de ani a sporit tensiunea dintre cele două mari economii ale lumii, Beijingul considerând-o o provocare majoră.

Xie Feng a avertizat că SUA “vor plăti preţul propriilor greşeli” şi a îndemnat Washingtonul să “îşi corecteze imediat greşelile, să ia măsuri practice pentru a anula efectele negative cauzate de vizita doamnei Pelosi în Taiwan”, a raportat Xinhua.

Nancy Pelosi a aterizat în Taiwan marţi seară, în pofida unei serii de avertismente din partea autorităţilor de la Beijing.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *