Penuria de carburanți bate la ușa Ungariei. Ce se întâmplă la stațiile de alimentare din toată țara

Normbenz Magyarország Kft, proprietarul și operatorul rețelei de distribuție a carburanților la toate stațiile de alimentare Lukoil din Ungaria, susține că, analizează în mod constant posibilitatea de a suspenda funcționarea unor unități.

În prezent, la pompele de joasă presiune se pot introduce în rezervor 20 de litri, iar la cele de înaltă presiune 150 de litri.

În legătură cu majorarea prețului oficial de 480 HUF pe litru pentru ca rețeaua să ajungă la echilibru pentru distribuția de benzină și motorină, reprezentantul companiei a precizat că, întrucât prețul de achiziție intern și prețul de consum sunt identice, toate costurile de exploatare sunt suportate de Normbenz Magyarország Kft. care operează stațiile de alimentare. Calcularea exactă a acestui lucru este problematică, deoarece prețul serviciilor de utilități este în continuă creștere.

La stațiile Mol nu se poate alimenta decât o singură dată pe zi la prețul maxim de 480 HUF. Un vehicul poate alimenta la Mol la prețul oficial plafonat o singură dată pe zi, indiferent de cantitate.

Sistemul recunoaște numărul de înmatriculare și informează angajații stației dacă cineva a alimentat deja o dată în ziua respectivă și nu permite alimentarea la același preț a doua oară. A doua alimentare nu va mai fi supusă unui plafon de preț, ci trebuie plătit prețul pieței.

Din cauza prețului plafonat, companiile acuză că nu mai pot aduce carburanți decât dacă ies în pierdere, ceea ce generează penurie. Nu se întâmplă doar în zonele rurale, ci s-a întâmplat și la Budapesta, săptămâna aceasta s-a întâmplat și la marile lanțuri (Shell, Mol, OMV) de pe un anumit traseu să nu se mai poată realimenta la niciunul dintre ele, relatează presa maghiară.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *