Veste bună de la baza militară de la Câmpia Turzii. Drona americană MQ-9 Reaper și-a reluat misiunile în România

După trei săptămâni de la evenimentul care s-a petrecut la Câmpia Turzii, când o dronă americană s-a prăbușit, aceasta a fost reparată și și-a reluat misiunile.

Reamintim că,  un UAV de tip MQ-9 Reaper american a căzut undeva la 3 kilometri distanță de baza de la Câmpia Turzii în timp ce se afla în misiune.

MApN a precizat atunci că drona nu era înarmată și nimeni nu a fost rănit. Nu au existat nici pagube materiale la sol.

Acum, o dronă americană de tip MQ-9 Reaper a fost văzută de câteva zile survolând cerul Turzii, dar și al localităților învecinate. Acest lucru înseamnă că americanii au reluat misiunile cu Reaper în România.

MQ-9 Reaper sunt printre cele mai importante drone utilizate de Armata americană. MQ-9 Reaper este un vehicul aerian fără pilot capabil să efectueze misiuni de zbor comandate de la distanță sau autonome și este dezvoltată de General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI), în principal pentru Forțele Aeriene ale Statelor Unite.

Misiunea dronelor americane MQ-9 Reaper în România

Potrivit ROAF, detașamentul american alcătuit din aeronave MQ-9 Reaper și circa 90 de militari aparţinând Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii este dislocat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

Militarii americani execută misiuni de informații, supraveghere și cercetare în sprijinul operaţiilor NATO, iar Forţele Aeriene Române, prin intermediul Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu”, vor asigura sprijinul tehnic, operațional și logistic necesar desfăşurării misiunilor pe toată perioada dislocării acestora în România.

Prezenţa partenerilor americani pe teritoriul ţării noastre reprezintă o oportunitate de dezvoltare, testare şi evaluare a capacităţii de luptă, activităţile desfăşurate în comun fiind un element cheie în creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două părţi.

Colaborarea dintre Statele Unite ale Americii și România contribuie la consolidarea capacității de apărare colectivă și la creșterea securității regionale.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *