Coreea de Nord sare în ajutorul Rusiei. Aproximativ 100.000 de luptători nord-coreeni „voluntari” deghizați în muncitori

Regimul de la Phenian a decis, în urmă cu câteva zile, să vină în sprijinul Armatei Ruse în războiul din Ucraina.

Astfel, Coreea de Nord nu își ascunde alianța cu Federația Rusă, iar acesta este încă un semn după ce a recunoscut așa-zisele autoproclamate republici populare Donețk și Lugansk.

Acum,  regimul comunist de la Phenian negociază pentru trimite nord-coreeni în Donbas. Se pare că e vorba de muncitori „constructori” care vor asigura infrastructura și vor moderniza regiunea.

Acest lucru a fost confirmat chiar de Denis Pușlin, șeful așa-zisei republici populare Donețk. 

„Ministerul afacerilor externe al republicii populare Donețk negociază implicarea muncitorilor în reconstrucția republicii, inclusiv a celor din Coreea de Nord. (…) Constructorii nord-coreeni sunt calificați, sunt foarte disciplinați, harnici și au rezultate foarte bune”, a mai precizat Pușlin.

Luptători nord-coreeni „voluntari” deghizați în muncitori în Ucraina?

Mai mult, liderul separatist a anunțat că cele două republici stabilesc contacte diplomatice pentru a pune bazele primelor ambasade.

Cei de la Tass vorbesc de cinci „țări” care au recunoscut așa-zisele republici Doneț și Lugansk, dar în fond pe lângă Federația Rusă e vorba doar de două, celelalte două fiind și ele entități nerecunoscute internațional.

Astfel, în cercul select al statelor ori entităților separatiste care recunosc așa-zisele republici Donețk și Lugansk, se află lângă Rusia Coreea de Nord, Siria, Osetia de Sud și Abhazia.

Interesant e că liderul separatist confirmă negocierile cu Coreea de Nord, la doar câteva zile după ce propaganda rusă a anunțat pe canalul național că „există informații” potrivit cărora 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiți să ajungă în Ucraina pentru a lua parte la confruntările dintre forțele de ocupație ruse și cele de apărare ucrainene.

Prezența exotică pe frontul ucrainean a nord-coreenilor, fie ei și deghizați în voluntari ori muncitori, ar însemna o implicare directă a regimului de la Phenian în conflict și e de așteptat să aibă consecințe majore în sistemul de relații internaționale.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *