Ofițeri ucraineni pregătiți în Danemarca. Instructorii vor furniza pregătire militară de bază

Ministrul apărării danez Morten Bodskov a afirmat că 130 de ofițeri ucraineni vor fi pregătiți în Danemarca de către instructori militari din Marea Britanie.

La Copenhaga are loc o conferință la care participă miniştrii apărării britanic, danez şi ucrainean și vor discuta despre sprijinul pe termen lung pentru Ucraina, printre care pregătire militară, operaţiuni de deminare şi livrări de arme.

”În viitorul apropiat, Danemarca trimite 130 de instructori militari la un proiect de pregătire britanic”, a afirmat Bodskov.

El a declarat că instructorii vor furniza pregătire militară de bază, inclusiv pentru luptă urbană şi operaţiuni tactice, pentru soldaţi ucraineni fără nicio experienţă militară sau cu experienţă limitată.

În plus, Danemarca va antrena personal militar ucrainean pe teritoriul danez, a adăugat demnitarul danez, care a adăugat că primul pas va fi instruirea de ofiţeri.

Pe 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova afirmă constant că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *