Primele transportoare blindate de tip Piranha V, în circuit pe străzile Capitalei. Când vor fi livrate Armatei Române

Transportoarele blindate de tip Piranha V sunt gata și urmează să fie livrate Armatei României.

E vorba despre variantele de Piranha V ce urmează să fie echipate cu mortiere autonome de tip Cardom Spear de calibrul 120 mm, dar și variantele de recuperare și varianta de asistență medicală a transportorului, adică tip ambulanță.

De precizat că surse din cadrul Uzinii Mecanice București au confirmat, că în aceste zile se fac teste cu noile variante în aceste zile. 

Piranha V vor fi construite în România în baza unui acord de tip joint-venture între Uzina Mecanică București (UMB) și gigantul american General Dynamics European Land Systems Romania (GDELS Romania).

România a demarat programul esenţial de înzestrare ‘Transportor blindat pentru trupe 8×8’ în urma căruia marele câștigător a fost Piranha V, a fost iniţiat, în noiembrie 2017, prin Hotărâre a Guvernului României, prin care erau aprobate circumstanţele şi procedura specifică aferente primei etape, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate şi derivate pe platforma Piranha V şi a suportului logistic iniţial către General Dynamics European Land Systems – Mowag GmbH.

Începând din acest an transportoarele vor fi produse în țara noastră.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *