David Popovici face istorie. Un nou record mondial, o nouă medalie de aur!

Tânărul înotător român David Popovici (17 ani) a câștigat sâmbătă, 13 august, medalia de aur în proba de 100 de metri liber, la Campionatul European de natație de la Roma.

Despre performanța sportivului român, premierul Nicolae Ciucă a spus că, David Popovici  este o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru generaţia tânără

„Felicitări David Popovici pentru performanţele extraordinare obţinute prin perseverenţă, ani de muncă şi seriozitate! Eşti o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru generaţia tânără, un model de caracter puternic! Suntem mândri de tine! Mult succes mai departe şi continuă să-ţi trăieşti visul!”, arată premierul într-un mesaj.

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, sâmbătă, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, cu un nou record mondial, 46 sec 86/100.

Maghiarul Kristof Milak a câştigat argintul, în 47 sec 47/100, iar bronzul a revenit italianului Alessandro Miressi, în 47 sec 63/100.

Popovici (17 ani), campionul mondial en titre la 100 şi 200 m liber, reuşise vineri, în semifinale, un nou record european, cu timpul de 46 sec 98/100, al patrulea din toate timpurile, la numai 7 sutimi de recordul mondial al brazilianului Cesar Cielo Filho, 46.91, stabilit în 2009.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *