Rusia vrea la ONU. Ambasada a făcut deja apel la Casa Albă

Rusia ar vrea să participe în septembrie la cea de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, eveniment care va avea loc în Statele Unite.

În contextul eliminării vizei de intrare în SUA a cetățenilor ruși, după invazia rușilor în Ucraina, Rusia a cerut părții americane să asigure accesul neîngrădit al delegației ruse pentru a participa la Adunarea Generală a ONU de la New York.

Declarația a fost făcută de către ambasadorul rus la Washington Anatoli Antonov pentru postul de televiziune “Rusia-24”.

“Este sigur să spunem că am dori să-l vedem pe Serghei Lavrov la Adunarea Generală a ONU”, a spus el.

„În ultimii ani, Statele Unite ne-au creat în mod repetat dificultăți în ceea ce privește călătoriile de lucru, inclusiv prin intermediul liniei ONU. Ambasada a făcut deja apel la Casa Albă, Departamentul de Stat, cu o cerere de a îndeplini obligațiile țării pe teritoriul căreia se află sediul ONU și de a elibera imediat vize ministrului și tuturor membrilor delegației ruse. “

“Vom continua să insistăm asupra asigurării intrării nestingherite a tuturor reprezentanților Rusiei care participă la evenimentele celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. Mâine voi avea o altă vizită la Departamentul de Stat, unde una dintre problemele centrale pe care intenționez să le ridic este tocmai această problemă – problema participării la scară largă, la scară largă, a ministrului și delegației noastre la evenimentele din septembrie de la New York”, a subliniat diplomatul.

Ambasadorul a mai spus că reprezentanții multor țări ar dori să-l vadă pe șeful ministerului rus de Externe la evenimentele Adunării Generale a ONU din septembrie.

„Acum primim o mulțime de întrebări dacă ministrul va veni la Adunarea Generală a ONU, așa că este sigur să spunem că mulți ar dori să-l vadă pe Serghei Viktorovici la Adunarea Generală a ONU”.

„Permiteți-mi să vă reamintesc de călătoriile recente ale ministrului în Asia și Africa: îl așteptau acolo, cerând o întâlnire”, a conchis ambasadorul Rusiei la Washington.

Serghei Lavrov a plecat însă mai devreme de la summitul G20 din Indonezia, deranjat de criticile aduse Rusiei de către liderii occidentali.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *