Estonia sare în ajutorul Ucrainei. „Dacă este ceva ce putem trimite ucrainenilor, trebuie să o facem”

Guvernul de la Tallinn, Estonia, a promis că va trimite în Ucraina arme suplimentare, mortare şi arme antitank pe care să le folosească împotriva invadatorului rus.

De asemenea, Estonia se angajează să sprijine o iniţiativă britanică de extindere a pregătirii forţelor armate ucrainene şi să doneze Ucrainei un al doilea spital de campanie, în cooperare cu Germania, a declarat într-un comunicat ministerul apărării de la Tallinn.

“Luptele din Ucraina continuă să fie intense. Deşi din ce în ce mai mult armament occidental ajunge pe linia frontului, responsabilitatea noastră morală este să continuăm să sprijinim Ucraina”, a afirmat ministrul apărării Hanno Pevkur.

“Ei luptă pentru valorile noastre comune şi, dacă este ceva ce putem trimite ucrainenilor, trebuie să o facem”.

Estonia spune că a oferit Ucrainei ajutor militar în valoare de 250 de milioane de euro de la începutul invaziei ruse în urmă cu aproape şase luni. Printre armele furnizate Kievului s-au numărat mine antitanc fabricate în SUA şi rachete antitanc Javelin. A predat, de asemenea, mai multe obuziere din vechile stocuri est-germane, al căror transfer a fost aprobat de guvernul german. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *