Atentatul cu mașină-capcană din Rusia a fost revendicat. „Putin va fi destituit și distrus de noi”

La numai câteva ore de la atentatul cu mașină-capcană în care a murit fiica ideologului rus Aleksandr Dughin, Daria Dughina, fostul deputat fugar rus Ilya Ponomarev a declarat că, acțiunea a fost organizată de ”Armata Națională Republicană”.

Activiștii ruși ai „Armatei Naționale Republicane” (NRA) susțin că au făcut acest lucru pentru a opri „activitățile unei bande de afaceriști de la Kremlin”.

“Noi, activiștii, militarii și politicienii ruși, acum partizani și luptători ai Armatei Naționale Republicane, scoatem în afara legii belicoșii, hoții și asupritorii din Rusia. Scopul nostru este de a opri distrugerea Rusiei și a vecinilor săi, de a opri activitățile unei bande de afaceriști de la Kremlin care sug din bogăția poporului nostru”, se arată în declarația organizației.

“Îl declarăm pe președintele Putin un uzurpator al puterii și un criminal de război care a modificat Constituția, a declanșat un război fratricid între popoarele slave și a trimis soldații ruși la o moarte sigură și fără sens. Putin va fi destituit și distrus de noi”, au subliniat activiștii NRA.

În manifest se mai spune despre atentatul în care murit Dughina că „deschide o nouă pagină din rezistența împotriva putinismului, o nouă pagină dar nu ultima”.

În prezent, fostul deputat se află pe teritoriul Ucrainei. Pe numele său au fost deschise dosare penale în Rusia pentru deturnare de bunuri de stat, amintesc sursele citate.

Reamintim că, sâmbătă, la întoarcerea acasă de la un festival dedicat familiei tradiționale de la Zaharovo, Rusia, Aleksandr Dughin și fiica sa au fost țintele unui atentat cu o mașină capcană. Filosoful şi naţionalistul rus – despre care se spune că este un arhitect al războiului din Ucraina şi este supranumit “Rasputinul lui Putin” – a schimbat maşinile cu fiica sa în ultimul moment.

Dar Dughin a urcat într-un alt vehicul şi, fără să ştie, a ocolit astfel tentativa de asasinat. Daria a murit pe loc, după ce autoturismul Toyota Land Cruiser Prado în care se afla a explodat.

Aleksandr Dughin, tatăl Dariei, pledează de mult timp pentru unificarea teritoriilor rusofone şi a altor regiuni într-un nou imperiu rus vast. El şi-ar dori ca noul imperiu să includă Ucraina unde forţele ruse desfăşoară ceea ce Moscova numeşte “o operaţiune militară specială” pentru demilitarizarea Ucrainei.

Daria Dughina, care era cunoscută şi sub numele de Platonova şi despre care presa de stat rusă scrie că avea 30 de ani, susţinea pe larg ideile tatălui ei şi a apărut la televiziunea de stat pentru a-şi anunţa sprijinul pentru acţiunile Rusiei în Ucraina.

Mihail Podolyak, consilier al șefului Biroului prezidențial, a declarat că Ucraina nu are nimic de-a face cu atentatul cu bombă.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *