Volodimir Zelenski îi dă ultimatum lui Vladimir Putin. „Reacţia statului nostru va fi absolut clară”

Volodimir Zelenski a afirmat, duminică seară, faptul că în presă se vorbește despre pregătirea unui proces „surpriză” la Mariupol care îi vizează pe soldații capturați de ruși la Mariupol.

În acest context, Volodimir Zelenski a transmis în cadrul discursului său nocturn de duminică un mesaj de avertizare privind planul Ucrainei cu privire la modul în care Rusia va acționa în zilele care urmează.

 Ucraina se pregătește să sărbătorească cea mai importantă zi a țării, respectiv Ziua Indpeendenței, iar Zelenski afirmă că Rusia poate planifica să strice această zi cu mare semnificație.

Dacă acest lucru se va întâmpla, Ucraina va fi necruțătoare cu Rusia.

Din acest motiv, Volodimir Zelenski îl avertizează pe liderul rus că orice tentativă de proces îndreptată împotriva prizonierilor ucraineni de la Mariupol va avea consecințe clare din partea Ucrainei și a aliaților, în timp ce Rusia va fi scoasă de la masa negocierilor.

„Indiferent ce gândesc ocupanţii, indiferent ce plănuiesc, reacţia statului nostru va fi absolut clară. Dacă are loc acest proces dispreţuitor, dacă oamenii noştri sunt aduşi în acest peisaj încălcând toate acordurile, toate regulile internaţionale, dacă există abuz… Aceasta va fi linia dincolo de care orice negociere este imposibilă. Rusia se va scoate din negocieri.

Nu vor mai fi discuţii. Statul nostru a spus totul. Toţi partenerii Ucrainei au fost informaţi despre ceea ce poate pregăti statul terorist în această săptămână. Astăzi am vorbit cu preşedintele Macron despre toate ameninţările. Preşedintele Turciei Erdogan este de asemenea informat despre toate acestea. Sunt sigur că şi secretarul general al ONU va reacţiona”, a transmis Zelenski.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *