Concedieri după cum bate vântul. „Aceasta nu este o dictatură din Asia Centrală. Este Ungaria Fidesz”

Kornelia Radics și Gyula Horvath, adică, președinta Agenției Naționale de Meteorologie (NMS) și pe adjunctul acesteia au fost demiși de către ministrul Tehnologiei și Industriei, Laszlo Palkovics.

Concedierea celor doi a venit, fără nicio explicație, la două zile după ce un foc de artificii planificat la Budapesta pentru ziua națională a Ungariei a fost anulat de teama vremii nefavorabile.

Asemenea măsuri seamănă cu cele ale regimului de la Phenian, Coreea de Nord, unde președintele Kim Jong-un taie și spânzură ținând populația sub teroarea mâinii de fier a dictaturii.

Anunțul vine la o zi după ce presa pro-guvernamentală a criticat agenția meteo, a cărei prognoză de furtuni și rafale de vânt a dus la anularea focului de artificii de sâmbătă.

În 2006, festivitățile au fost îndoliate din cauza unei furtuni violente care a ucis cinci persoane și a rănit câteva sute, răspândind panică în rândul a peste un milion de oameni adunați să urmărească spectacolul de pe Dunăre. Agenția NMS și-a cerut scuze duminică, invocând „un factor de incertitudine inerent profesiei” de meteorolog.

Într-o reacție postată pe rețeaua de socializare Facebook, liberalul Andras Fekete-Györ a ironizat: „Nu au putut produce vremea dorită, au fost concediați. Nu, aceasta nu este o dictatură din Asia Centrală; aceasta este Ungaria Fidesz”, partidul de guvernământ.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *