Dan Tănasă, atac dur împotriva lui Kelemen Hunor. „Am sesizat astăzi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării”

Declarațiile prin care vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR și deputatul Zoltan Zakarias au susținut discursul rasist al premierului ungar Viktor Orban, făcut la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, au iritat o parte dintre politicienii români și străini, care au luat atitudine în acest sens.

Astfel, deputatul AUR Dan Tanasă a sesizat, miercuri, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva vicepremierului Kelemen Hunor şi a deputatului Zoltan Zakarias.

“Am sesizat astăzi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la declaraţiile viceprim-ministrului Kelemen Hunor, şi ale lui Zoltan Zakarias, deputat UDMR, în susţinerea publică şi ostentativă a declaraţiilor rasiste făcute de Viktor Orban la Universitatea de Vara de la Tuşnad.

Condamn cu vehemenţă lipsa de reacţie a Reprezentantului Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei şi Antisemitismului faţă de declaraţiile promovate în spaţiul public de Kelemen Hunor, viceprim-ministru în Guvernul României, şi Zoltan Zakarias, deputat în Parlamentul României, care susţin în mod deschis discursul rasist promovat la Universitatea de Vară de la Tuşnad.

Tăcerea acestuia în cazul celor doi demnitari români echivalează cu o complicitate şi probează odată în plus ipocrizia acestui personaj toxic susţinut de Partidul Naţional Liberal”, a arătat Dan Tanasă, pe Facebook.

Potrivit deputatului AUR, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal ar trata cu superficialitate respectarea valorilor europene şi a drepturilor omului, “refuzând să se delimiteze de personaje care prin declaraţiile publice pe care le fac încurajează manifestări xenofobe, de intoleranţă şi extremism de genul celor care au şocat opinia publică în cazul Ditrău”.

“În orice societate democratică, promotorii rasismului, ai intoleranţei, xenofobiei şi separatismului trebuie marginalizaţi pentru a proteja securitatea socială în acord cu valorile europene şi drepturile omului”, a mai susţinut Dan Tanasă.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *