Extremistul olandez de dreapta Geert Wilders a fost premiat în Ungaria

Cu prilejul Zilei Naţionale a Ungariei, la 20 august, politicianul olandez de extremă dreapta Geert Wilders, liderul Partidului Libertăţii (PVV) a fost decorat de către președinta Ungariei  Katalin Novak, pentru lupta sa împotriva imigraţiei ilegale.

Decoraţia a fost oferită cu prilejul Zilei Naţionale a Ungariei, la 20 august, chiar la propunerea lui Orban, care are de mulţi ani o relaţie bună cu Wilders. Ca dovadă a prieteniei lor, Geert Wilders, care l-a numit în trecut „erou” pe premierul de la Budapesta, ultranaţionalistul Viktor Orban

Șefa statului Ungar a spus cu această ocazie că, îi acordă ordinul de merit politicianului olandez ca recunoaștere a ”sprijinului său constant faţă de Ungaria şi pentru activitatea sa în privinţa stopării afluxului imigraţiei ilegale”.

Partidul lui Wilders face parte din grupul Identitate şi Democraţie (ID) din Parlamentul European, în care se află şi formaţiuni de extremă dreapta şi naţionaliste precum Liga italiană a lui Matteo Salvini, Gruparea Naţională condusă de Marine Le Pen din Franţa sau formaţiunea germană AFD. Partidul Fidesz, condus de Orban, a participat în iunie la o reuniune a grupului Identitate şi Democraţie.

De când Fidesz a părăsit în 2020 Partidul Popular European, pentru a evita să fie expulzat din grup pentru nerespectarea valorilor acestuia, Orban a încercat să găsească aliaţi în legislativul european în interiorul grupului Identitate şi Democraţie şi în cel al Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, însă deocamdată fără niciun rezultat.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *