Nicolae Dică și-a atins obiectivul. „După 4 ani clubul avea nevoie de această calificare”

FCSB a câștigat meciul cu Viking din cea de-a doua manșă a duelului din play-off-ul Conference League și s-a calificat în grupele competiției.

FCSB s-a calificat în grupele Europa Conference League, după ce a învins cu scorul de 3-1 (1-1) formaţia norvegiană Viking Stavanger, joi seara, pe Viking Stadion din Stavanger, în manşa secundă a play-off-ului competiţiei. În tur, vicecampioana României fusese învinsă cu scorul de 2-1.

Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Nicolae Dică, a afirmat, la finalul meciului cu Viking Stavanger, că formaţia sa merita să se califice în grupele competiţiei europene chiar dacă pierduse în tur, pe teren propriu.

“Sunt sentimente de bucurie că am venit aici şi am reuşit să ne calificăm. Îi felicit pe băieţi pentru că am reuşit o partidă bună, am venit aici şi am obţinut calificarea după ce am pierdut partida de la Bucureşti (n.r. – scor 1-2). Am făcut o partidă aproape de foarte bună, pentru că am făcut acea greşeală când am primit gol, dar important este că am avut reacţie şi am reuşit să mai marcăm două goluri şi să ne mai creăm alte ocazii de a marca.

Gândirea mea a fost să începem cu o echipă mai ofensivă, să marcăm două, trei goluri şi apoi să închid jocul. Dar am avut anumite probleme la mijlocul terenului.

Este meritul tuturor, este meritul staff-ului care stă lângă mine, al jucătorilor, pentru că ei sunt cei mai importanţi, ei dau totul acolo. După 4 ani clubul avea nevoie de această calificare”, a declarat Dică.

Tehnicianul a precizat că aproape de finalul partidei se gândea deja la cele două reprize de prelungiri, golul victoriei fiind înscris în minutul 90+4.

“Mă gândeam că urmează prelungirile, mă gândeam ce să le spun în pauză, cum să pregătim următoarele două reprize. Dar mă bucur că a venit acel 11 metri. Cred că este meritat pentru că am fost echipa mai bună pe toată durata jocului. Radunovic era primul pe listă, este unul dintre jucătorii care execută cel mai bine, are experienţă”, a completat Dică.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *