Guvernul ungar condus de Viktor Orban „amenințat” de „educția roz”. „Amenință sănătatea mintală a băieților și economia țării”

Într-un raport, întocmit de organismul de stat, care este considerat apropiat de premierul naționalist Viktor Orbán, se arată că educația devine “prea feminină”.

Cei care au întocmit raportul își exprimă temerile că “educația roz” amenință sănătatea mintală a băieților și economia țării.

Ei susțin, că “Fenomenul numit are numeroase consecințe economice și sociale”.

La fel ca în multe țări, meseria de profesor în Ungaria este dominată de femei, care reprezintă 82% din cadrele didactice din țară.

“Dacă educația favorizează caracteristicile feminine”, cum ar fi “maturitatea emoțională și socială” și “provoacă o suprareprezentare a femeilor în universități, egalitatea (dintre sexe) va fi slăbită considerabil”, arată raportul. Raportul avertizează că, dacă băieții, care sunt mai înclinați să fie întreprinzători și să își asume riscuri, nu sunt lăsați să se dezvolte nestingheriți, ei vor fi expuși riscului de a avea “probleme mentale și comportamentale”.

Biroul de audit spune că “educația roz” ar putea cauza “probleme demografice”, deoarece femeile educate nu și-ar putea găsi soți cu un nivel de educație similar, “ceea ce ar putea duce la o scădere a fertilității”.

În replică, deputatul opoziției maghiare Endre Toth a declarat pe Facebook că discuția despre calitățile masculine și feminine este o “absurditate științifică totală”. “Este timpul să vă scoateți ochelarii din secolul trecut”, a adăugat el.

Orbán a promovat o “revoluție conservatoare” de când a revenit la putere în 2010, încurajând nativismul și denigrând imigranții.

În 2019, comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei a remarcat “regresul în ceea ce privește drepturile femeilor și egalitatea de gen în Ungaria” în urma unei vizite.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *