S-a rupt lanțul de iubire. Codrin Ștefănescu dă cărțile pe față. „E timpul să va explic și să vă cer iertare, în mod public”

După ce fostul lider PSD Liviu Dragnea a cerut conducerii Alianței Pentru Patrie (APP) să nu-i mai asocieze imaginea cu numele partidului, acesta s-a certat cu fondatorul formațiunii, Codrin Ștefănescu, unul dintre cei mai apropiați camarazi ai săi.

APP a anunțat miercuri, 24 august, că la solicitarea lui Dragnea, nu se va mai folosi de numele și imaginea fostului lider social-democrat

După ședința APP în care Dragnea a cerut să nu mai fie asociat cu imaginea partidului, acesta și-a motivat dorința într-un mesaj pe un grup de whatsapp al președinților de filială ai partidului în care aduce mai multe critici inclusiv lui Codrin Ștefănescu, cel care a și fondat APP pentru a i-l face cadou lui Dragnea.

Codrin Ștefănescu, unul dintre rarii politicieni care au rămas alături de Liviu Dragnea după ce a fost condamnat la pușcărie, a lansat un atac dur la adresa fostului lider PSD, pe care îl acuză că este „un mic monstru”, un „scorpion” care l-a înjunghiat „cu mult cinism”.

„E timpul să va explic motivul relației mele tensionate cu Liviu Dragnea! Și să vă cer iertare, în mod public, pentru că în ultimii ani am susținut și am spălat de păcate vechi și noi, un mic monstru! Dar am sperat că acest om se va schimbă radical, va ieși din siajul sistemului coldisto-securist în care s-a bălăcit cu maximă plăcere, că va renunța la minciuni, la maniera lui toxică de a-și “înjunghia” politic, pe la spate, aliații, camarazii, oamenii nevinovați! M-am înșelat! Și asta o spun eu, răspicat și clar, eu cel care i-am stat alături când era abandonat de toți”, a scris Codrin Ștefănescu, într-o lungă postare pe contul lui de Facebook.

Codrin Ștefănescu afirmă că l-a iertat pe Dragnea pentru „participarea sa activă la întrunirile șefilor sistemului toxic”, la „mesele, chefurile și șprițurile cu Maior, Coldea, Kovesi și alții” și „modul în care s-a gudurat pe lângă aceste personaje, la tăieri de porci cu ei, în casele lor conspirative”

„L-am iertat și am încercat să explic public că a fost nevoit să fie prezent. Am încercat să-i spăl imaginea, să găsesc scuze sau explicații plauzibile și logice pentru asta, și am greșit. Nu trebuia să o fac!”, a continuat Ștefănescu.

Acesta îl acuză pe Dragnea că a încercat chiar să-i „boicoteze” botezul copilului său, „pentru că am îndrăznit să-l pun nașul copilului pe Adrian Năstase”.

„Doi ani i-am stat alături cât a fost închis. Executat tot de ai lui, că să știți exact! (…) Doi ani în care am luat sute de mii de înjurături pentru el, doi ani în care am fost amenințat, presat, îndosariat! Și n-am dat înapoi! Pentru că de acolo, din închisoare, unde mergeam regulat să-l vizitez, mi-a garantat/jurat/ asigurat că se va schimbă. Și că a luat o mare țeapă de la tovarășii lui din sistemul coldist. M-a mințit”, a mai acuzat Codrin Ștefănescu.

Acesta are și un mesaj pentru „gruparea coldist-securistă”: „APP nu e partidul vostru! APP înseamnă românism, nu securism! APP înseamnă toți acei români abuzați, hârțuiți, vânați, anchetați și distruși tocmai de sistemul vostru! APP e vocea tuturor românilor batjocoriți și călcați în picioare chiar și azi! APP nu va susține la prezidențiale un “iepuraș” al vostru gen Dragnea, pentru că voi să faceți loc în turul 2 cui ați stabilit exact!”.

La finalul postării, Codrin Ștefănescu are câteva întrebări pentru Liviu Dragnea:

În cele 11 luni de când eu am înființat APP, în cele 11 luni de când nu te implici deloc, stai numai prin vacanțe, ba cu probleme sau nu răspunzi la nici un telefon, de câte ori te-ai întâlnit cu vechii tăi tovarăși din grupul coldist-securist, inclusiv cu șeful de grup?

Unde, de ce, ce ați discutat?

Te-ai văzut tot în secret și cu persoane din grupul Predoiu – fost Adj al SIE? De ce, care a fost subiectul?

Este adevărat, așa cum se aude chiar și în zona media, că te au la mână ăștia? Că acționezi la ordin, timorat și supus?

„Sunt Codrin Ștefănescu, civil și prezent pe baricade în 89, singurul om care l-a mai suportat pe Dragnea, care i-a mai oferit încredere, o platformă, o mână întinsă, o nouă șansă! Și care a fost, din nou, “înjunghiat” cu mult cinism! Probabil, la ordin! Dar a fost pentru ultima dată!”, a mai scris Ștefănescu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *