Sfârșit de drum pentru Mircea Lucescu. „Ar putea fi ultimul meu meci la Dinamo Kiev. Vorbesc foarte serios”

Mircea Lucescu (77 de ani) a suferit o nouă înfrângere pe banca lui Dinamo Kiev, la numai câteva zile după ce a ratat prezența în grupele Ligii Campionilor.

Echipa a fost eliminată rușinos din preliminariile Uefa Champions League de Benfica Lisabona, (5-0 scorul la general). Ulterior, Dinamo Kiev a pierdut și în campionat, în fața celor de la Dnipro cu scorul de 3-0.

La finalul partidei, Mircea Lucescu era extrem de supărat și le-a spus jurnaliștilor că acesta ar putea fi ultimul său meci pe banca lui Dinamo Kiev.

Ucrainenii suferă puternic după declanșarea războiului, din 24 februarie, iar sportul este pe nicăieri în țara vecină. Echipele naționale și cele de club cu pretenții au făcut toate eforturile pentru a se pregăti și a juca în străinătate, unde Dinamo Kiev a fost nevoită să dispute și jocurile din cupele europene.

Mircea Lucescu i-a dus pe elevii lui până în faza play-off-ului Ligii Campionilor, unde aceștia au cedat fără drept de apel în meciurile cu Benfica Lisabona, 0-2 și 0-3.

În Ucraina s-a reluat campionatul intern, care se desfășoară după reguli stricte, iar meciul lui Dinamo Kiev din prima etapă a fost amânat, pentru ca elevii lui „Il Luce” să pregătească în liniște jocul retur cu portughezii. Revenirea formației din Capitala Ucrainei pe terenul de joc în competiția internă a fost, însă, un adevărat dezastru.

Mircea Lucescu a ratat grupele Ligii Campionilor cu Dinamo Kiev, dar a început dezastruos și sezonul intern.

Elevii antrenorului român au cedat de o manieră categorică în meciul cu Dnipro-1, disputat la Lviv, scor 0-3.

Sarapiy (min. 43), Pikhalyonok (min. 55) și Rubchynskyi (min. 90+1) au marcat pentru Dnipro-1 în primul meci disputat de Dinamo Kiev în campionatul Ucrainei după ce Vladimir Putin a pornit războiul pe 24 februarie.

Astfel, echipa lui Mircea Lucescu a ajuns la opt goluri primite în ultimele trei meciuri oficiale, în care nu a reușit să marcheze nici măcar o dată: 0-2 și 0-3 cu Benfica Lisabona și 0-3 cu Dnipro-1.

„Ar putea fi ultimul meu meci la Dinamo Kiev. Vorbesc foarte serios!”, a spus Mircea Lucescu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *