Lista actualizată a magazinelor în care pot fi folosite cardurile sociale de 250 lei (Sodexo, Up Romania, Edenred)

În funcţie de localitatea în care se află, beneficiarii au primit carduri eliberate de către Sodexo, Up Romania sau Edenred. Lista actualizată poate fi consultată aici pentru fiecare tip de card în parte. 

Important: pentru a deschide lista, click pe fiecare card în parte; pentru accesarea listei este nevoie de programul Excel: 

Rețea magazine afiliate Sodexo – actualizare 9 august 2022

Rețea magazine afiliate Up Romania – actualizare 16 august 2022

Rețea magazine afiliate Edenred – actualizare 12 august 2022.

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a venit cu informaţii de ultimă oră despre cardurile sociale de 250 de lei. Iar veştile sunt foarte bune pentru beneficiari. Prima dintre ele este aceea că începe alimentarea acestora cu a doua tranşă de bani, iar a doua este aceea că programul ar putea fi prelungit până în 2026. 

“La această oră noi am virat deja unităţilor emitente banii necesari pentru plata tranşei a doua şi, desigur, începând de astăzi sau cel târziu luni banii urmează să intre pe cardurile beneficiarilor de vouchere sociale şi, în felul acesta, cei care au fost pe listele de beneficiari au viraţi banii şi pot să îi folosească pentru produsele alimentare.

Mai este şi cea de-a doua categorie, a celor nou intraţi în drepturi. Aceştia sunt în număr de 91.000 şi pentru ei va trebui să parcurgem toate cele trei etape de emitere, distribuţie şi încărcare a cardurilor, dar cel mai târziu în prima parte a lunii septembrie vom vira banii şi pentru această categorie de beneficiari”, a declarat, vineri, Marcel Boloş. 

Întrebat despre ideea ca aceste carduri să fie acordate până în anul 2026, ministrul a răspuns: “Într-adevăr, suntem în discuţii cu Comisia Europeană şi sperăm să putem da în curând această veste pentru beneficiarii voucherelor sociale, pentru o parte din această categorie de beneficiari să putem onora până în 2026-2027, când se termină perioada de programare aceste drepturi fiind un sprijin aşteptat de marea parte dintre beneficiari şi un ajutor într-o perioadă complicată de criză”. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *