Putin și Lukașenko au bătut palma. Belarusul începe înarmarea cu arme nucleare rusești

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat vineri că avioanele de luptă SU-24 belaruse au fost reconfigurate pentru a putea transporta armament nuclear.

Într-o declaraţie pentru presă, Lukaşenko a explicat că această decizie a fost agreată anterior cu aliatul său, preşedintele rus Vladimir Putin.

Belarusul nu are propriile arme nucleare, însă este un aliat al Rusiei şi a permis ca teritoriul său să fie folosit pentru invazia rusă din Ucraina.

“Ei (Statele Unite) vor lupta până la ultimul … Treptat – obuziere, apoi sisteme MLRS, acum sunt gata să furnizeze luptători acolo în Ucraina. Mi-e teamă că armele nucleare vor veni și ele”, a declarat Alexander Lukașenko.

“Nu acum, nu mâine, nu poimâine, dar dacă dintr-o dată va avea loc un atac asupra Belarusului, dacă americanii continuă să promoveze aceste arme în Polonia, ar trebui să le avem… Am convenit asupra acestui lucru, asupra modernizării mai multora dintre aeronavele noastre, care vor fi pregătite să transporte arme nucleare tactice. Nu pedalăm acest subiect, pentru că americanii s-au oprit, nu urcă în Polonia cu arme nucleare”, a spus Lukașenko.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *