Dmitri Medvedev avertizează Occidentul că joacă un „joc de șah cu moartea”. Declarații în ziua funeraliilor ultimului șef al URSS, Mihail Gorbaciov

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de securitate al Rusiei a postat pe Vkontake , cea mai mare rețea socială a Rusiei, că Occidentul joacă un „joc de șah cu moartea”.

Prin această declarație, Medvedev a acuzat țările occidentale că încearcă să profite de conflictul din Ucraina pentru a împinge Rusia către „o nouă rundă de dezintegrare”.

„Astfel de încercări sunt într-adevăr extrem de periculoase”, deoarece „ignoră o simplă axiomă: dezintegrarea violentă a unei puteri nucleare este întotdeauna un joc de șah cu moartea”, a spus Medvedev.

„Să facem totul pentru ca instituțiile de stat ale Rusiei să nu mai funcționeze. Pentru a priva țara de o guvernare eficientă, așa cum era în 1991. Și, în consecință, eliminarea Rusiei din domeniul politic”, a precizat Dmitri Medvedev.

Oficialul rus de rang înalt a descris, de asemenea, arsenalul nuclear al Rusiei drept „cea mai bună garanție a conservării Marii Rusii”.

Dmitri Medvedev, fost preşedinte al Rusiei şi care a fost considerat cândva drept un liberal, a devenit unul dintre cei mai vocali susţinători ai războiului, făcând mai multe afirmaţii dure la adresa Occidentului.

Afirmațiile lui sunt făcute chiar în ziua funeraliilor ultimului șef al URSS, Mihail Gorbaciov, cel în timpul căruia fostul imperiu sovietic s-a dezintegrat. De altfel Medvedev a fost unul din puținii oficiali care a participat la înmormântare. Președintele Vladimir Putin a preferat o baie de mulțime în enclava Kaliningrad.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *