Criminali periculoși în libertate. Cel puțin 10 morți și 15 răniți prin înjunghiere. Stare de urgenţă locală

Damien Sanderson şi Myles Sanderson sunt suspecții în cazul atacurilor criminale care s-au petrecut duminică în provincia Saskatchewan, Canada.

Din ultimele informații ale poliției canadiene, cei doi suspecți călătoresc într-un Nissan Rogue negru.

Înjunghierile au fost raportate dimineaţa devreme (la 05:40 a fost primit primul apel), iar la ora 8:20 poliţia a emis o alertă de persoane periculoase la nivelul provinciei. Până duminică după-amiază au fost emise alerte similare în provinciile învecinate Alberta şi Manitoba.

Rhonda Blackmore, comandanta poliţiei din Saskatchewan, a declarat că autorităţile nu ştiu dacă suspecţii au schimbat maşina. Ea a adăugat că ancheta este în faza iniţială şi se cercetează relaţia dintre cei doi suspecţi şi dacă aceştia erau cunoscuţi de poliţie.
 Atacurile au avut loc în mai multe locuri, printre care James Smith Cree Nation şi Weldon din provincia Saskatchewan. Au fost identificate 13 scene ale crimei, pe care poliţiştii le investighează în prezent, conform informaţiilor furnizate de poliţia din Saskatchewan, provincie situată în centrul Canadei.

Poliţia a mai spus că unele victime par să fi fost vizate de suspecţi, în timp ce altele au fost atacate la întâmplare.

Localitatea James Smith Cree Nation, cu o populaţie de 2.500 de locuitori, a declarat stare de urgenţă locală.

De asemenea, locuitorilor din Saskatchewan li s-a cerut să stea acasă pentru a fi în siguranţă.

Premierul Justin Trudeau a declarat că atacurile cu armă albă de duminică, soldate cu cel puţin zece morţi şi 15 răniţi sunt “îngrozitoare şi sfâşietoare”.

“Atacurile de astăzi din Saskatchewan sunt îngrozitoare şi sfâşietoare. Ne gândim la cei care au pierdut o fiinţă dragă şi la cei care au fost răniţi”, a scris pe Twitter premierul canadian.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *