Proiect din Botoșani: casele abandonate ale unei comune să fie cumpărate și apoi date familiilor tinere cu mulți copii

Foto: Mihaela Lupu, Transparent News

Toate casele abandonate de pe raza comunei ar putea fi cumpărate și, mai apoi, puse la dispoziția familiilor tinere și cu mulți copii. Aceasta ar fi dorința unui primar din judeţul Botoşani.

Eugen Nichita, edil al comunei Drăguşeni, a inventariat, într-o primă fază 16 imobile abandonate, mai exact nelocuite de mai mult timp şi a demarat discuţii cu proprietarii pentru a le vinde administraţiei locale.

Prima casă a fost deja cumpărată, iar în bugetul local mai sunt bani pentru încă o locuinţă. Primarul din Drăguşeni vrea ca toate casele cumpărate să dispună de terenuri care să le permită familiilor care vor locui în ele să se gospodărească, a declarat Eugen Nichita într-un interviu oferit Agerpres.

„Am trecut şi noi la achiziţia de case sociale. Am cumpărat anul acesta prima casă socială, dar deja am dat-o la o familie cu mulţi copii. Vom continua în limita bugetului. Noi le dăm aşa cum le cumpărăm. Nu facem nicio modernizare. Dacă este necesar să facem unele reparaţii, le facem cu oamenii care sunt în cadrul primăriei, că noi avem o echipă de muncitori necalificaţi, care poate face o igienizare”, a afirmat Nechita.

Primarul susţine că prin această metodă rezolvă două probleme ale comunităţii, una legată de susţinerea tinerilor care nu au locuinţă, iar a doua legată de salvarea de la degradare a imobilelor nelocuite.

Punerea la dispoziţia familiilor tinere a imobilelor cumpărate de administraţia locală din Drăguşeni are loc în baza unor anchete sociale derulate de funcţionarii primăriei.

Ileana Kiss

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *