Dmitri Medvedev amenință din nou Ucraina. „Actualele ‘ultimatumuri’ sunt joacă de copii”

Dmitri Medvedev, care era odată considerat un lider ce ar putea face Rusia mai liberală, este în prezent unul dintre cei mai fermi susţinători ai invaziei ruse asupra Ucrainei.

Vara aceasta, el a ameninţat Ucraina cu “Ziua Judecăţii de Apoi”, dacă aceasta va încerca să recucerească Peninsula Crimeea.

Luni, Medvedev a spus  că, în cazul în care Kievul nu acceptă condiţiile actuale pentru începerea negocierilor, Rusia va accepta doar predarea necondiţionată a regimului de la Kiev.

“Actualele ‘ultimatumuri’ sunt joacă de copii comparativ cu cererile care vor fi în viitor…: predarea totală a regimului de la Kiev, în condiţiile formulate de Rusia”, a scris Medvedev pe contul său de pe Telegram.

Aceste noi ameninţări par să fie o reacţie la declaraţiile făcute de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat duminică postului CNN. În interviu, Zelenski a spus că la ora actuală nu este interesat în negocieri cu Rusia, pentru că nu vede ca Moscova să fie deschisă unor discuţii constructive.

Zelenski a calificat condiţiile ruse pentru demararea negocierilor drept unele “canibale”, în condiţiile în care ele presupun ca Ucraina să fie “mâncată bucată cu bucată”.

LucianIonescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *