Atentat la președinte sau accident de mașină? „Preşedintele a fost examinat de un medic”

Mașina în care se afla președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost lovită, miercuri noapte, de un alt autovehicul.

Incidentul a avut loc pe o stradă din Kiev, în timp ce coloana oficială se întorcea din regiunea Harkov.

Volodimir Zelenski, implicat într-un accident rutier. Care este starea de  sănătate a acestuia - Stiri pe surse - Cele mai noi stiri

“La Kiev, un automobil a intrat în coliziune cu maşina preşedintelui Ucrainei şi cu vehiculele din escorta lui”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui, Serghei Nikiforov într-un comunicat postat pe Facebook joi, la orele 01.22, (miercuri, 22.22 GMT).

“Medicii care îl însoţeau pe preşedinte i-au acordat asistenţă de urgenţă şoferului autovehiculului şi l-au transferat într-o ambulanţă”, a continuat acesta.

“Preşedintele a fost examinat de un medic, nu au fost depistate răni grave. Poliţia va investiga toate împrejurările producerii accidentului”, a mai spus el, fără alte detalii.
În discursul său televizat de noapte, a cărei înregistrare video a fost publicată la scurt timp după accident, Volodimir Zelenski a indicat că se întorcea din regiunea Harkov, dând asigurări că “aproape întreaga regiune a fost eliberată” după o contraofensivă-fulger menită să alunge trupele ruse.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *