Dezvăluiri șocante ale unui colonel rus la postul de stat Russia 1. „Soldații noștri mobilizați primesc căști din 1941”

Echipamentul militarilor trimiși să lupte în Ucraina este „dintr-un secol precedent” a afirmat colonelul în retragere, Mihail Hodarionok, 68 de ani, la postul de stat Russia 1.

„Vorbim mult despre specializare militară, despre mobilizare, dar ceea ce nu este mai puțin important este cât de bine sunt înarmați și echipați acești oameni”, a spus Hodarionok.

De asemenea, el a ținut să menționeze că militarilor ar trebui să li se pună la dispoziție echipamente moderne, logistică, dar și truse de prim-ajutor.

„Ar trebui să li se ofere uniforme moderne, echipament modern, rații, truse de prim ajutor, logistică și arme moderne”, a precizat expertul militar, care a adăugat că echipamentul este dintr-un secol precedent. Criticile nu s-au oprit însă aici. Hodarionok a continuat să spună că mobilizarea este chipul națiunii și că toată logistica ar trebui să fie de ultimă generație.

“Ar trebui să fie echipamente și arme care vin direct din fabricile noastre. Mobilizarea este chipul națiunii. Nu e deloc frumos când soldații noștri mobilizați primesc căști din 1941 și o raniță din aceeași epocă. E o imagine nepotrivită”.

Mobilizare fără folos în Rusia

Aceasta nu este însă prima declaraţie a lui Hodarionok la televiziunea de stat a Rusiei. Înaintea sărbătoririi de la 9 mai, acelaşi colonel a fost invitat într-o emisiune în care a profeţit impotenţa armatei Rusiei de a câştiga războiul cu Ucraina.

„Cât de curând putem primi primul regiment de avioane de luptă? Nu înainte de Anul Nou”. „Nave noi? Nu înainte de doi ani”. „Şi când va fi gata o nouă divizie de tancuri? În cel puţin 90 de zile”.

„Trimiterea soldaţilor cu armele de ieri într-un război al secolului XXI împotriva celor din NATO nu ar fi lucrul corect. Mobilizarea nu ar fi de mare ajutor în această situaţie”.

Ei bine, după aceste declaraţii din 8 mai, Hodarionok a fost din nou invitat la televiziunea de stat a Rusiei datorită protecţiei foarte înalte pe care o are, şi demonstrează faptul că Putin nu mai controlează televiziunea Rusiei.

După înfrângerile majore de pe frontul din Ucraina, președintele rus a anunțat miercuri „mobilizarea parțială” imediată a cetățenilor ruși. Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a spus la televiziunea rusă că Rusia va convoca 300.000 de rezervişti.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *