Câte fețe are Viktor Orban. Reacția premierului ungar după victoria în alegeri a partidului Fratelli d’Italia

După victoria în alegerile de duminică a partidului de dreapta Fratelli d’Italia, condus de Giorgia Meloni, premierul ungar Viktor Orban i-a trimis acesteia o scrisoare în care spune că succesul acesteia „reprezintă baza cooperării şi prieteniei noastre”.

Viktor Orbán a făcut referire şi la războiul dintre Rusia şi Ucraina, afirmând că, în astfel de vremuri dificile, importanţa parteneriatelor previzibile devine din ce în ce mai mare.

“Aştept cu optimism cooperarea noastră viitoare pentru a păstra pacea în ţările noastre şi în Europa, pentru relansarea economiei europene şi pentru a atenua criza energetică”, i-a scris Orbán lui Meloni.

Anterior, premierul ungar a trimis Giorgiei Meloni un mesaj şi de pe pagina sa de socializare, în care a scris: “Este o victorie mai mult decât meritată. Felicitări!”.

De asemenea, Viktor Orbán i-a contactat şi pe Matteo Salvini, liderul partidului Lega, şi pe Silvio Berlusconi, preşedintele Forza Italia, felicitându-i pe amândoi pentru victoria electorală a partidelor de dreapta italiene şi le-a mulţumit pentru prietenia şi cooperarea lor de până acum.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *