Concedieri masive la combinatul chimic Chimcomplex Borzești. Sute de angajați rămân fără loc de muncă din cauza scumpirii gazelor naturale

După ce a anunțat că majorarea prețurilor la gazele naturale a dus la oprirea temporară a producției, conducerea combinatului chimic Chimcomplex Borzești, controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, a decis concedierea a aproape 400 de angajați.

„Chimcomplex informează investitorii în legătura cu demararea unui program de disponibilizare colectivă care vizează un număr de 396 de angajați ai societății. Această măsură are la baza necesitatea redimensionării și eficientizării activității Societății, ca urmare a sinergiilor/comasărilor dintre platformele industriale din Râmnicu Vâlcea și Onești, dar și în contextul economic și geo-politic actual, în care compania are în vedere să optimizeze costurile operaționale și de funcționare, să își eficientizeze activitatea, în scopul utilizării cu randament maxim al resurselor umane și financiare, să se adapteze la influențele exercitate de contextul național și internațional de criză, pentru a depăși toate provocările”, arată un comunicat al companiei publicat la Bursa de Valori București.

Compania a anunțat încă din martie că intră într-un program major de restructurare în încercarea de a face faţă creşterilor preţurilor la energie și că încearcă să caute soluţii pentru protejarea angajaţilor, dar dacă preţurile la energie nu îşi vor reveni, ia în calcul disponibilizări colective.

În august, Chimcomplex a închis temporar activitatea de producție în cadrul platformei industriale Borzești pe o perioadă de 14 zile, din cauza prețurilor în creștere la energie electrică și gaze naturale. Alți giganți din industrie au mai anunțat recent închiderea sau reducerea producției, din cauza scumpirilor la energie.

Chimcomplex este controlată în proporţie de 85% de Ştefan Vuza prin intermediul CRC Alchemy Holding (85%) şi de statul român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (9%).

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *