Noua Centură a Bucureștilor: Pe lotul II Nord s-a ajuns la un progres de opt la sută. Cine construiește

Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a făcut publicm, în cadrul unui comentariu promovat pe rețeaua de socializare Facebook, că pe Lotul al II-lea al Noii Centuri a Bucureștilor, a fost realizat un progres apreciat la circa 8% din lucrare, de către compania de construcții angajată.

Conform celor făcute publice de Cristian Pistol, „UMB a aşternut primii doi km de asfalt pe Lotul 2 al A0 Nord. La ora actuală lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 8%, în condiţiile în care activităţile de construcţie în şantier au început anul acesta (2022 n.r.) în luna august. În ritmul actual, constructorul român poate finaliza lucrările înainte de termenul contractual – 16.06.2024. Cei 19 km ai lotului 2 al A0 Nord vor face legătura între DN1 şi A3, iar până la finalizarea lotului 3, circulaţia va fi descărcată temporar în DJ100”, a menţionat Pistol.

CNAIR a semnat, pe data de 12 mai 2021, contractul cu asocierea de constructori români SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade privind realizarea lotului al II-lea al autostrăzii de centură Bucureşti.

Valoarea contractului este de 831,92 milioane de lei, fără TVA.

Tronsonul are o lungime de 19 kilometri, între Corbeanca şi Afumaţi, iar sursa de finanţare sunt fondurile europene nerambursabile. Pe acest segment vor fi construite două noduri rutiere şi zece poduri şi pasaje.

Durata contractului este de 154 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 22 luni perioada de execuţie a lucrărilor, 120 luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Importanţa acestui proiect rezultă din necesitatea realizării unei continuităţi între Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti şi Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, dar şi în lungul coridorului IX Pan European şi realizarea unei conexiuni între Coridorul IV Pan European şi Coridorul IX Pan European.

Lucian Ionescu

Foto: Jamar Penny via Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *