Cupa Mondială de fotbal din Qatar. Cea mai scumpă ediție sportivă din istorie. Festivitatea a avut loc pe stadionul ”Al Bayt” din Doha

Așa cum ne așteptam, ceremonia de deschidere a celei de-a 22-a ediții a Cupei Mondiale de fotbal a fost una grandioasă.

Organizatorii au afirmat că pentru această ediție Qatar a cheltuit peste 200 de miliarde de dolari.

Festivitatea de deschidere a Cupei Mondiale din Qatar: Ceremonia a fost  condusă de actorul Morgan Freeman - Stirileprotv.ro

Deschiderea festivității a fost făcută de către unul dintre cei mai mari actori ai lumii în acest moment, Morgan Freeman. Acesta a ținut un discurs în care îndeamnă la o unitate mondială. „În ciuda aparențelor, suntem toți la fel!”, a afirmat actorul.

Apoi, au intrat pe scenă Fahad Al-Kubaisi din Qatar și starul pop sud-coreean Jung Kook, vocalist al trupei BTS, care au interpreta piesa „Dreamers”, un single de succes pe coloana sonoră oficială a Cupei Mondiale, imnul competiției.

qatar 1
VIDEO FOTO Festivitatea de deschidere a CM 2022 Qatar: Show la Doha -  Lumini, umbre și Morgan Freeman într-un rol principal - HotNews.ro

Toate mascotele edițiilor trecute ale Cupei Mondiale au defilat la Doha, după care a urmat mascota oficială a Cupei Mondiale din Qatar –  ”La’eeb” – care înseamnă ”jucător de top”.

Imagini spectaculoase de la festivitatea de deschidere a Campionatului  Mondial din Qatar. Poveste în culori | Sport.ro

„La’eeb va fi recunoscut pentru spiritul lui tânăr. Împarte bucurie şi încredere peste tot pe unde merge. La’eeb vine dintr-o lume paralelă, unde trăiesc mascotele turneului. Este o lume în care ideile şi creativitatea formează personajele care trăiesc în mintea fiecăruia” a arătat siteul FIFA.

Festivitatea a fost împărțită în „șapte acte”, iar sute de artiști de talie mondială au fost prezenți pe „Al Bayt”, un stadion care are o capacitate de 60.000 de locuri și care a cotat 847 de milioane de dolari.

Totodată, la spectacol au fost omagiate cele 32 de echipe participante și au fost evocate gazdele anterioare ale Campionatului Mondial.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *