Percheziţii DIICOT în toată ţara. Mai multe cazinouri verificate și zeci de recuperatori ridicați de polițiști

Peste 40 de persoane au fost aduse la sediul DIICOT – Structura Centrală, la audieri, în urma unei ample acțiuni  organizată de procurori și polițiști  care au verificat mai multe cazinouri din țară.

Patronii cazinourilor verificate își creaseră o rețea de recuperatori, care luau înapoi banii de la clienții care aveau norocul să câștige sume mari.

Așadar, Poliţiştii Capitalei – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, împreună cu procurorii DIICOT au efectuat, miercuri dimineață, 123 de percheziții la domiciliile și imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi la sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice, în municipiul Bucureşti şi 19 judeţe.

Acţiunile au loc în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj.

Rețeaua ar fi fost pusă la punct de frații Mihăiță și Sorin Doroftei (fără legătură cu sportivul), care aveau sălile Vegas. Ei ar fi angajat „recuperatori” de la Sportivi, Corduneni și Cămătari, care aveau rolul sa recupereze câștigurile mari obținute în sălile lor și să sperie concurența ca să nu își deschidă săli sau să le închidă pe cele pe care le aveau pe lângă cele ale rețelei.

Aceleași surse au precizat că există suspiciuni și în cazul unor sportivi, care ar fi implicați în agresiunile comise de șefii „Las Vegas”. Este vorba despre Florin Șpac, fost luptător, Marian Sârbu, zis Box și Cordunenii.

Altă misiune a infractorilor era să-i sperie pe alți patroni de cazinouri, adică să îi „convingă” să nu își mai deschidă alte săli de jocuri sau să le închidă pe cele care le creau concurență suspecților.

În cauză se fac cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizarea făptuitorului.

„În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel naţional, un grup infracţional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracţiuni de şantaj, având ca obiect domeniul jocurilor de noroc.

Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de şantaj reprezentanţilor unor societăţi comerciale, ar fi urmărit eliminarea concurenţei în acest domeniu„, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române, precum şi al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi serviciilor de investigaţii criminale din Bucureşti şi judeţele în care se efectuează percheziţii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul DIICOT. La acţiune participă luptători din cadrul SIAS – IGPR şi forţele Jandarmeriei Române.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *