Ploiești-ul în sărbătoare de Ziua Națională a României. Programul manifestărilor dedicate marelui eveniment

În acest an tradiţionalele ceremonii militare dedicate serbării Zilei Naționale a României vor avea loc în rondul din faţa sediului municipalităţii (Piaţa Eroilor nr. 1A), începând cu ora 11,00, iar la eveniment vor participa oficialităţi locale, parlamentari ai judeţului Prahova şi personal militar.

Cu acest prilej, vor avea loc salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului de Stat al României şi se va oficia un serviciu religios. Totodată, reprezentanţii municipiului Ploieşti şi ai judeţului Prahova vor susţine alocuţiuni şi vor depune coroane, jerbe şi buchete de flori în memoria eroilor ţării noastre.

La finalul acestor activităţi, va avea loc defilarea trupelor, a tehnicii militare şi a fanfarei Consiliului Judeţean Prahova.

Parada militară va începe din faţa Catedralei “Sf. Ioan Botezătorul” şi se va derula în jurul rondului Pieţei Eroilor, urmând să se încheie în zona din faţa Bibliotecii Judeţene “Nicolae Iorga”, unde tehnica militară va putea fi admirată în cadrul unei expoziţii, care va fi deschisă pentru publicul larg până la ora 14,00.

Cetăţenii care vor fi prezenţi la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României vor putea primi un pahar de vin fiert şi tradiţionala fasole cu cârnaţi.

Astfel, municipalitatea, în parteneriat cu un supermarket din oraş, va asigura 5.500 de porţii de fasole cu cârnaţi şi 1.500 litri de vin fiert pentru această masă tradiţională.

În seara zilei de 1 Decembrie, începând cu ora 19,00, va avea loc ceremonia militară de retragere cu torţe a trupelor, care se va desfăşura de pe esplanada Palatului Culturii.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *