Șpăgi de mii de euro pentru angajări la Metrorex. Zeci de lucrări fraudate descoperite de anchetatori

Percheziţii de amploare au fost efectuate la sediul Metrorex, unde zeci de poliţişti, jandarmi şi procurori DIICOT au descins chiar în mijlocul examenului pentru ocuparea postului de mecanic de locomotivă, examen care, potrivit unor surse din anchetă, ar fi fost fraudat.

Sunt vizaţi mai mulţi instructori, dar şi candidaţi care şi-ar fi cumpărat posturile cu mii de euro.

Metroul românesc este deviat puternic de corupție iar viețile călătorilor care circulă zilnic cu cel mai important mijloc de transport în comun din București ar fi putut fi puse în pericol dacă angajările s-ar efectua pe șpăgi, susțin anchetatorii.

Nici măcar acest examen de care depinde siguranța oamenilor nu a scăpat de socotelile unor angajați corupți; potrivit unor surse din anchetă, examenul ar fi fost fraudat.

Descinderea de amploare a oamenilor legii a vizat mai mulţi instructori dar şi candidaţi.

Dosarul de corupţie este instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Conform unor surse din anchetă, instructorii le-ar fi promis candidaţilor ajutor pentru a frauda examenele, evident, în schimbul unor sume de bani. Descinderile au debutat miercuri, 23 noiembrie, chiar în timpul examenelor de unde procurorii au ridicat mai multe lucrări.

Anchetatorii suspectează că ar exista aproximativ 20 de lucrări fraudate: pentru un loc asigurat, candidaţii ar fi trebuit să plătească între 6-7.000 euro.

Iar concurența nu ar fi deloc modestă, susțin oamenii legii, în condițiile în care salariul unui mecanic de metrou ajunge până la 7.000 de lei, fără sporuri.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *