Italia salută România de Ziua Națională. Drapelul României strălucește la Roma

Ambasada României în Italia a anunțat că la Roma are loc, în premieră, iluminarea celebrei Fontana del Tritone din Piaţa Barberini, în culorile drapelului țării noastre pentru a marca Ziua Naţională a României 2022.

Monumentul istoric a fost realizat de celebrul sculptor italian Gian Lorenzo Bernini.

Tot cu această ocazie, în Piaţa Barberini va răsuna celebra Baladă a lui Ciprian Porumbescu în virtuoasa interpretare a violonistei Clara Cernat.

Ambasada României în Italia, cu sprijinul Primăriei Romei, invită să asiste la manifestare atât comunitatea românilor din Regiunea Lazio şi Roma, cât şi publicul italian şi internaţional. Publicul larg va putea admira celebra fântână iluminată în culorile drapelului României în intervalul orar 19:00-00:00.

Clara Cernat a debutat la vârsta de 15 ani ca solistă a Orchestrei Simfonice din Arad şi a avut o evoluţie muzicală rapidă şi excepţională, care a culminat cu obţinerea a cinci premii internaţionale, în Franţa, Germania şi Italia, o activitate concertistică prolifică şi numeroase înregistrări. Este o violonistă şi violistă extrem de apreciată în muzica de cameră şi o interpretă recunoscută a pieselor enesciene.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *