O nouă campanie de recrutare ordonată de Putin. Din ce oraș a început deja mobilizarea

Putin a suferit pierderi masive în războiul împotriva Ucrainei!

Dacă la tehnică militară rușii, se pare, că stau încă destul de bine, din punct de vedere al pierderilor umane, situația este cu totul alta.

Disperarea lui Putin este, că nu mai are militari pe front, chiar dacă ultima mobilizare a avut loc în luna septembrie.

Pentru a acoperi necesarul de militari pe care să-i trimită pe frontal din Ucraina, acum se pregătește o nouă mobilizare.

Cetățenii non-ruși din orașul rusesc Celeabinsk sunt chemați la luptă.

Decretul de mobilizare ar urma să fie semnat în perioada sărbătorilor de iarnă.

Chiar și așa, cetățenii non-ruși din orașul rusesc Celeabinsk primesc ordine de mobilizare.

Trebuie menționat, însă, că aceștia nu au pașapoarte rusești sau chiar permise de ședere, ceea ce ar trebui să-i facă neeligibili, relatează platforma rusă independentă de știri SOTA.

Astfel, SOTA relatează că angajaților unei rafinării de zahăr din Celeabinsk li s-au înmânat luni, prin conducerea fabricii, citații de mobilizare, cerând participarea lor la biroul militar de înregistrare și înrolare” astăzi (1 decembrie).

Printre cei care au primit citațiile s-au numărat și cetățeni din Belarus și Uzbekistan, care, după cum notează SOTA, nu au „pașapoarte rusești sau chiar de permise de ședere”.

Vestea că Putin vrea să declanșeze o nouă mobilizare a fost confirmată și de către un analist politic rus aflat în exil, care spune că Putin va impune legea marțială în mai multe orașe din Rusia din cauza dificultăților întâmpinate pe frontul din Ucraina.

Mesajul de „convingere” ar putea fi că Rusia are nevoie de o nouă mobilizare pentru a „proteja” țara de o amenințare dinspre Occident, spune istoricul și analistul politic Valeri Solovei, fost profesor la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale (MGIMO) din Moscova.

Faptul că Putin ar pregăti a doua etapă de mobilizare a fost anunțat și de către Anton Gerașcenko, consilier la Ministerul de Interne de la Kiev.

Potrivit oficialului ucrainean, liderul de la Kremlin ar plănui să înroleze până la 700.000 de oameni, în ianuarie.

Lucian  Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *