Rușii trimit trupe masive în nordul Peninsulei Crimeea. Ce se întâmplă cu Republica Belarus

Rusia concentrează rezerve semnificative în nordul Peninsulei Crimeea, a anunțat, vineri, Statul Major General (SMG) al Forțelor Armate (FA) ale Ucrainei.

Intenția rușilor este să aducă aceste trupe în luptă în orice moment, astfel putând să-și consolideze grupările de trupe situate pe teritoriile Regiunilor Herson și Zaporijia.

În cadrul unui briefing desfășurat la Ministerul ucrainean al Apărării, locțiitorul șefului Direcției Principale Operații și cadrul SMG, general de brigadă Oleksiy Gromov, a declarat că partea rusă a transformat localitatea Djankoy și împrejurimile sale în “cea mai mare bază militară”, unde sunt desfășurate mari rezerve de trupe.

“Inamicul păstrează rezerve mari în nordul Crimeii ocupate, pentru a-și întări grupările din Herson și Zaporijia. Orașul Djankoy și zonele înconjurătoare s-au transformat, de fapt, în cea mai mare bază militară de pe teritoriul ocupat temporar al Peninsulei Crimeea. Trupele de ocupație, armele și echipamentele militare au fost desfășurate aici de pe teritoriul Federației Ruse”, a declarat Gromov.

Potrivit informațiilor prezentate de generalul ucrainean, numai în zona Medvedevka din raionul Djankoy există peste 750 de vehicule blindate pregătite pentru desfășurare.

În ceea ce privește situația de pe direcția nord, Gromov a precizat că Rusia continuă să concentreze trupe pe teritoriul Republicii Belarus, unde continuă antrenamentul unităților Armatei 1 Tancuri din Regiunea Militară Vest a Forțelor Armate ale Federației Ruse.

SMG al FA ale Ucrainei consideră că, în viitor, armata Republicii Belarus se va alătura trupelor ruse pentru o lovitură din nord. Cu toate acestea, momentan, nu au fost identificate activități privind formarea unor grupări de atac.

“În viitor, Republica Belarus va continua să participe la agresiunea rusă împotriva statului nostru. În primul rând, aceasta oferă Rusiei teritoriul și spațiul său aerian, rezerve de muniție și logistică”, a concluzionat Oleksiy Gromov.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *